Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
lukuaika 1 minuuttia (226 sanaa)

Hulluutta vai insinöörin järkeilyä?

Hulluutta vai insinöörin järkeilyä?

​Vaikka talomme on kohtuullisen iso, ei se neliöiden puolesta tarvitsisi näin suurta ilmanvaihtokonetta. Syy suureen ilmanvaihtokoneeseen tulee siitä, että kaikkiin makuuhuoneisiin tulee tulo- ja poistoventtiilit. Näiden takia tarvittava ilmamäärä on 170 litraa sekunnissa eli jopa 100 litraa enemmän kuin normaaleissa omakotitaloissa. Ja mitä enemmän ilma vaihtuu sitä tärkeämpää on koneen hyötysuhde, eikös niin?

Meillä oleva Paul ilmanvaihtokone on tyyppiä Maxi Flat 1000. Kone on siis hiukan ylimoitettu ja pikkuveli 600 olisi juuri pystynyt tarvittaviin ilmamääriin, mutta paljon huonommalla hyötysuhteella. Meidän kone kustansi 6300 € ja se on tietysti paljon, mutta isoin Enerventin kone olisi maksanut jopa hiukan enemmän ja se olisi juuri ja juuri saanut ilmamäärän kuljetettua. Koneessa olevat 250mm lähdöt myös takaavat sen, että suuret ilmamäärät pääsevät hyvin kulkemaan. Speksien mukaan hyötysuhde pitäisi olla yli 93% mikä on erittäin suuri lukema. En tiedä mikä todellisuuden laita on, mutta tiedän useita tytyväisiä Paul ilmanvaihtokoneen omistajia ja siksi uskalsin myös itse kokeilla tätä saksalaista insinöörityön näytettä.

Miikä sitten tekee siitä paremman kuin esim kotimaiset kilpailijat. Ero on tiivistettynä hyvin pieni. Tuleva kylmä ilma ja ulos puhallettava lämmin ilma kulkee erittäin pieniä muovisia putkia pitkin ja näillä saavutetaan huomattavasti suurempi pinta-ala, kuin normaaleilla laitteilla. Suuremman pinta-alan myötä saadaan lämmin ilma siirrettyä tehokkaammin tulevaan ilmaan. Mielestäni hyvin yksinkertaista ja toivootavasti myös tehokasta.

Palaan ilmanvaihtokoneeseen myöhemmin kun saamme laitettua sen päälle ja käyttökokemuksia alkaa kerääntymään.


Alla oleva linkki kertoo hiukan lisää yrityksestä ja tuotteista

http://paul-lueftung.de/fileadmin/files/PDF/Informationen/Brochure_2014-05_EN_screen.pdf

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
torstai, 30 marraskuu 2023