Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
lukuaika 1 minuuttia (269 sanaa)

Hyvästi vanha...

Hyvästi vanha...

sotaratsuni. Hiukan teatraalinen aloitus, mutta kohta syy siihen selviää. Viime viikon keskiviikkona pidin vapaapäivän ja suuntasin raksalle, koska oltiin luvattu aurinkoinen ja lämmin päivä. Keli oli lupausten mukainen ja päivä lähti liikkeelle hyvissä fiiliksissä. Vajaan kahden tunnin eristeiden kiinnittämisen jälkeen vanha iskuporakoneeni sanoi työsopimuksen irti. Porauksia takana yli kymmenen vuotta! Edellinen kivitaloprojekti meni sillä ilman ongelmia ja porauksia ja piikkauksia oli aika paljon. Honkkarista se muinoin ostin ja hinta oli viidenkympin nurkilla.

Mietin, että menenkö taas samalla tyylillä, koska kone toimi luotettavasti ja vaati ainostaan pieniä huoltotoimenpiteitä vuosien saatossa. Päätin kuitenkin kilauttaa kaverilleni Hiltillä ja kysyä mitä ammattilasiten vehje maksaa. Mielessäni asetin kattohinnaksi 200 euroa, mutta puhelun aikana lupasin kuitenkin ostoo 290 euron poran, koska se kuulemma kestäisi koko minun ikäni. Hain koneen ja täytyy sanoa, että kyllä se hiukan nopeammin betonia syö kuin vanha honkkarin laite, mutta onko se hinta eron veroinen? En osaa vielä sanoa...Katsotaan miten rakennushanke sillä etenee ja toimiiko se ilman ongelmia tilanteessa kun tilanteessa. Kone on kyllä hiljaisempi ja tärisee vähemmän, mutta onko se 5 kertaa parempi kuin honkkarin tai muut halpamallit?

Mitä mieltä te olette? Kannattaa normaalin yhden omakotitalon rakentajan panostaa ammattivehkeisiin vai onko kuitenkin parempi vaan käyttää halvempia vehkeitä?

Saman päivän aikana myös pikkuveli vieraili raksalla ja porasi talon kylkeen 150mm reiän tulevan vesitakan ilmanottoa varten. Reikä onnistui täydellisesti keskelle ontelolaatassa olevaan reikään ja tulevan takanpaikan alle porattiin toinen reikä. Ilma kulkee 125mm millistä muovista ilmastointiputkea pitkin. Pitki pitää tietysti vielä eristyy huolellisesti. Matka takalle on alle kolme metriä niin putken saa hyvin viettämään kohti ulkoseinää ja "mahdollisesti" kondensoituva vesi valuu putkea pitkin hallitusti pihalle.

Alla kuva isosta terästä ja lopputuloksesta.

 

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
torstai, 30 marraskuu 2023