Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
lukuaika 1 minuuttia (230 sanaa)

Kierrättäminen kannattaa

lampokompostori-ukmuovi

Kävin pari viikkoa sitten kaatopaikalla tyhjentämässä peräkärryn roskista. Hiukan pihaa siivottiin ja kärry tuli heti täyteen. Tavaroita viskellessä tuli mieleen, että kyllä me aika paljon jätettä jätetään jälkeemme. Onneksi normaalissa arjessa kaatopaikalle kuljetettava jäte jää meiltä aika pieneksi. Paperit, lasit ja pahvit viedään viereissen kierrätyspisteeseen ja muovit läheisen kaupan muovipisteeseen. Ruoka ja muut vastaavat jätteet voidaan nyt onneksi laittaa uuteen kompostoriimme. Naapurit olivat hiukan huolissaan kuin puhuin meille tulevasta kompostorista, mutta uskon, että hajut eivät naapureita tavoita. Kompostori kun toimii oikein ei se juuri haise.

Täytyy myöntää, että hiukan jopa yllätyin kun saimme kompostorin "käyntiin" niin helposti. Pohajlle ensin 10cm kuiviketta ja sitten vaan ruuan tähteet sinne ja hiukan kuiviketta päälle. Päivä tai kaksi meni ja kompostorin mittari näytti jo 28 astetta vaikka ulkona oli noin 10 astetta. Sitten kyllä sitä täyttäessä se kostui hiukan liikaa ja hajua tuli kyllä kompostorin ulkopuolelle, mutta kuiviketta hiukan lisää ja ongelma oli selvitetty.

Meidän lämpökompostori on UK-muovin Greeny lämpökompostori, joka oli ainakin minulle uusi tuttavuus. Yli 100 euroa halvempi hinta (verrattuna Biolaniin) teki ratkaisusta helpon. Nyt kun sitä on hetki käytetty niin uskon, että se on vähintään yhtä hyvä. Mullan poisto (toivottavasti voidaan jo keväällä testata) on Biolanin luukkua suurempi ja helpottaa varmasti kompostorin tyhjentämistä. 

Nyt vaan tavaraa reilusti sisään ja prosessi vielä kunnolla käytiin, että lämpötilat nousee vielä ylemmäs. Varmasti tässä menee hiukan aikaa, että muistaa taas kuinka kompostoria käytetään. Ei se niin monimutkaista ole....?

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
torstai, 21 syyskuu 2023