Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
1 minute reading time (242 sanaa)

Passiivista rakentamista

rappusten asennusta

Olen viimeisten viikkojen aikana todennut, että väsymys rakentamiseen on kasvanut ja työmaalla työn tulokset ovat vähentyneet. Muuton myötä tietynlainen deadline katosi ja on mielestäni hyväksyttävää, että hiukan vedetään nyt henkeä. Vaikka työteho on hiukan laskenut on kuitenkin työmaalla tapahtunut. Alakerran lattia on maalattu ja ja kaikki kotelot tehty ja suurin osa kattolistoista asennettu. Eilen alkoi myös rappusten asennus ja se saadaan tänään päätökseen! On mukavaa, että alakertaan pääsee nyt sisäkautta :)

Muutama asia on kanssa tässä matkan varella selvinnyt. Oraksen hanasta muinoin raksakimpassa kyselin. Soitto Orakselle paljasti, että myös monet muut olivat soittanett samasta asiasta ja Oras oli tehnyt hanaan uuden suuttimen. Lähettivät sen maksutta ja paketti saapui päivässä! Nyt hana roiskuttaa paljon vähemmän ja meillä on vielä paineenalennin asentamatta :) Alla kuva vanhasta osasta ja uudesta. Kuvasssa näkyy myös työkalu, jolla vanhan suuttimen sai irti hanasta.

Hana ja suuttimet

Betonilattian maalauksesta epoksilla on tullut kyselyitä. Meillä alakerta valunyhteydessä liipattiin koneellisesti ja lattia oli hyvin tasainen. Rakentamisen aikana siihen on kuitenkin syntynyt kolhuja ja myös kuivumisen seurauksena on tullut hiukan kuivumishalkemia vaikka ei ne ei mitään suuria ole. Maalaus (vaalen harmaa) paljastaa pinnan epätasaisuudet erittäin hyvin ja siksi suosittelen väritöntä vaihtoehtoa. Tai sitten ainakin jotain tasoittavaa pohjustusta. Alakerrassa lattia just menettelee, mutta yläkerrassa missä varsinainen asuminen tapahtuu, en moista lattiaa hyväksyisi.

Mutta rappusten tekijät ovat aivan huippuporukkaa. He tekevät asiat erittäin tarkasti ja kaikki hitsaukset ovat piilossa. Eli rappusista tulee erittäin viimeistellyt ja meidän mielestä tosi hienot. Laitan kuvia ja kerron asennuksesta lisää piakkoin!

 
Sisärappusten asennus
On se aurinko niin ihana :)

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.keravanpassiivitalo.fi/