Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
lukuaika 1 minuuttia (257 sanaa)

Rännit ja niiden asennus

Rännit ja niiden asennus

Työmaalla oli seuraavana vuorossa kadun puoleisen rännin asennus. Aloin selvittelemän mistä niitä saisi edulliseen hintaan. Yllätyin kuinka paljon tarjoajia löytyy...Näiden lisäksi on varmasti näitä työmaalta toiselle kiertäviä yrittäjiä, jotka eivät paljon internetissä mainosta, vaikka syytä ehkä olisi. Joka tapauksessa valinnan varaa oli ja päätin tulevaisuutta silmällä pitäen valita rännit jotka tehdään työmaalla valmiiksi yhteen mittaan ja mitään liitoksia ei tarvitse tehdä. Homman kun oikein tekee ei tarvitse pelätä, että liitos joskus alkaisi vuotamaan, mutta ajattelin pääseväni hiukan helpommalla kun ränni asennetaan yhdestä palasta.

Pikaisen googlettelun jälkeen soitin ensin RT-Kourulle Tuusulaan. Puhelimessa yrittäjä ymmärsi tarpeeni ja tarjosi toimitusta samalle päivälle, koska oli tulossa käymään Keravalla muutenkin. Tämähän passasi minulle oikein hyvin. Sovittuna aikana Mersu kaarasi pihalle ja nopean mittauksen ja valmistelujen jälkeen alkoi auton perältä mustaa ränniä tulemaan vauhdilla ulos. Laite mittasi rännin oikeaan 11,9 metrin pituuteen ja katkasi sen automaattisesti. Ränni syrjään ja toinen putki ulos samalla lailla.

Tämään jälkeen tuli puheeksi kuinka meinaan rännin asentaa. Pihalla oleva kuukulkija oli tässäkin työvaiheessa erittäin hyvä apu. Tarkoitus oli laittaa pidikkeet lautaan kiinni ja nostaa ränni paikoilleen, mutta RT-Kourun Rami suositteli toista menetelmää. Olisi parempi mitata pidikkeiden sijainti maassa ja laittaa ne suoraan ränniin kiinni. Sitten ränni ylös ja pidikkeet ruuvilla kiinni. Olin asiasta ensin hiukan eri mieltä, mutta minulle kerrottiin, että ränniin ei tule naarmuja tällä menetelmä niin helposti. Päätin kokeilla meneteltää ja hyvin se onnistui. Viimeksi tuli naarmuja, nyt en nähnyt niitä yhtään. Tosin homma olisi ollut aika paljon hankalampaa ilman mainiota nostinta. Kiitokset Ramille vinkistä!

Kaiken kaikkiaan homma toimi oikein hyvin. Suosittelen yritystä lähiseudulla oleville rakentajille.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
05.02.2023