Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
1 minute reading time (256 sanaa)

Rohkea rokan syö

Rohkea rokan syö

Ajattelin aamulla, että ammattilaisen ei tarvitse välitää perjantai 13. päivä taikauskosta. Alla selviää kannattiko...

Olen aikaisemmin kertonut, kuinka ensikertalaiseslta on laatoitus sujunut. Laatoituksen edetessä taidot tuntuivat karttuvan, mutta nyt oli edessä kylpyhuoneen lattia. Päätin,että laatoituksen jako menee suihkun kaivon mukaan, koska kylppärin toinen reuna on kaappien alla piilossa, joten laattajaolla siellä ei ole niin väliä. Hyvä tuuri laattajaon kanssa näytti jatkuvan. Pari reunaa meni puolikkaalla laatalla, joten taas hukkaa tuli erittäin vähän.

Vieserillä on erittäin näppärä kaivonkansi. Reikä neliökannen sisällä ei ole täysin keskellä ja reiän ympärillä oleva liikkuva muovikehys mahdollistaa maksimissaan  kolmen sentin siirron. Kannen avulla sain yhden seinän menemään täydellä laatalla ja kaksi muuta puolikkaalla.

Alla kuva siitä säädettävästä kannesta (luulin ensin, että kierittämällä muovia kannen fyysinen koko muuttaa ;) )

​Eli ensin kansi laastilla kiinni oikealle paikalle ja sitten vaan latomaan laattoja. Löysimme Keravan RTV:ltä kivoja hiukan betonin näköisiä kymppi kymppi laattoja joiden pinta on hiekkapaperimainen. Ei pitäisi olla vaaraa liukastumisesta. Laatat olivat 3 * 4 nipussa, joten laattojen latominen oli kohtuullisen nopeata. Kaadot hiukan jännitti etukäteen, mutta lattivalun yhteydessä lattiamies oli tehnyt erittäin hyvät ja tasaiset kaadot joten niistä ei tullut mitään ongelmia ja kaadot eivät vaikeuttanut laatoistusta mitenkään. Puolikkaat tiilet ja muut leikkaukset veivät kuitenkin paljon aikaa. Koko lattian laatoitus 4,5 neliötä vei kokonaisuudessaan varmaaan neljä tuntia. Laastin teko ja muut asiaan liittyvät hommat kuuluivat tuohon aikaan. Jalat ovat nyt aika hapoilla, saan nähdäkuinka käy, kun alkaa käytäviä kaakeloimaan. Neliöitä on varmaan yhteensä kolmekymmentä.

Mutta kuten aikaisemmin totesin on tämä aika helppoa puuhaa, pitää vaan olla kärsivällinen ja normaalin laattaleikkurin lisäksi on hyvä olla timanttileikkuri.

 
Kalusteiden asennusta
Keittiön asennus

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.keravanpassiivitalo.fi/