Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
lukuaika 1 minuuttia (236 sanaa)

Siirtonurmi asennettu

siirtonurmi-asennettu

 Täytyy rehellisesti myöntää, että viikonlopun jälkeen oli hymy herkässä. Lauantaina ja sunnnuntaina asennettiin appiukon ja anopin avustuksella 140m2 siirtonurmea. Alunperin oli ajatus tehdä nurmikko siemenillä, mutta muutaman naapurin hienot nurmikot ja mielestäni kohtuullinen hinta käänsi päätöksen siirtonurmikon eduksi. En tiedä kuinka paljon niissä on eroja, mutta kolmen pihan kokemuksella suosittelen lämpimästi Lammin siirtonurmea.

Asennus lähti mukavasti lauantai aamusta liikkeelle, mutta koko ajan koveneva sade pakotti meidät lounaan jälkeen muihin töihin. Multa oli kaivinkoneella painettu tiukkaan, mutta parin sentin vesisade sai mullan muutamassa kohdassa aika veteläksi. Iltapäivän lopuksi asennettiin vielä hiukan nurmea niin, että noin 40m2 jäi sunnuntaille. Onneksi sunnuntaina ei enää tullut sadetta, mutta muutamassa kohdassa nurmen laitto oli haastavaa pehmeän mullan takia.

Täytyy sanoa, että siirtonurmen asentaminen on helppoa. Noin 30 kilon rullia vaan rullataan peräkkäin ja reunassa matto pätkäistään puukolla poikki. Pienet raot eri paikoissa menevät nopeasti umpeen. Ainakin naapureiden nurmet olivat kahden viikon jälkeen todella upeat ja mistään ei nähnyt, että se oli tehty kapeista matoista. Toivottavasti myös meidän nurmi on parin viikon päästä alkanut juurtumaan kunnolla ja ehtii kuntoon, ennen kun kylmät ilmat saapuvat.

Mutta mitä tekisin toisin? Luulin, että olisin viikon aikana ehtinyt viimeistellä mullan pinnan aivan tasaiseksi. Enpäs ollut ja minun aika meni suurimmalta osalta tasoitukseen eikä nurmen asennukseen. Etukäteen mainostin naapureille suureen ääneen, että hieron pinnan todella suoraksi ja vasta sitten tilaan nurmen...heh, toisin kävi Mutta lopputulokseen olen jo nyt erittäin tyytyväinen ja uskon, että jo ensi viikonloppuna "joudun" nurmikon leikkuuseen :)

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
torstai, 21 syyskuu 2023