Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
lukuaika 1 minuuttia (223 sanaa)

Sisärappusten asennus

rappuset-ylhaalta

​Sisärappusten asennuksen jälkeen arki helpottui huomattavasti, kun saimme kulun alakertaan toimimaan sisäkautta. Rappusten asennus toimi myös hyvänä kirittäjänä, koska sitä ennen piti saada useita toimenpiteitä tehtyä. 

Serkkupoika piirsi portaiden mallin (Kiitos Kari) ja rappustoimittaja niitä hiukan muokkasi, että sai niistä helposti asennettavat. Olemme kyllä lopputulokseen erittäin tyytyväisiä! Rappuset ovat tukevat, päästävät valoa alakertaan ja ovat meidän silmään hyvännäköiset. Reval Trepid Virosta oli rappusten toimittaja ja heitä voin lämpimästi suositella. Viimeistely olil huippuluokkaa ja kaverit tekivät kaiken työn työmaalla viimeisen päälle. Heillä todella oli ammattiylpeyttä!

Asennus vei oikeastaan kaksi kokonaista työpäivää. Asennus olisi mennyt hiukan nopeammin, mutta muuraamissani seinissä oli hiukan heittoa (yllätys?) ja rappusissa oli asennusvaraa vain 2mm. Välillä piti hiukan betonia porata ja metallia hioa, mutta nyt raput istuvat todella siististi paikoillaamn. Värin sävy on RAL 7024. Askelmat ovat tammea, jossa walnut öljy päällä, joka muuttaa väriä mukavasti. Askelman päässä ovat 4 pientä uraa ja nyt ne eivät ole ollenkaan liukkaan oloiset. Pieni detail portaista on se, että näkyvillä ei ole yhtään hitsaussaumaa! Kaikki saumat ovat piilossa. Rappusten toimittajalle oli myös erittäin tärkeää, että lepotasolle ei tule omia jalkoja. Kuvassa näkyvä tolppa kannattaa onteloa ja sitä hyödynsimme portaiden kiinnitykseen. Asentajilla oli mukana myös 1mm paksuista kirkasta muovia, jota he laittoivat aina, kun tuli metalli toista metallia vastaan. Nyt pitää vaan viimeistellä betonipinnat pauusten yläpäässä ja sitten rappusten alue on valmis.

Alla kuva rappusista harrastetilan puolelta


 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
torstai, 30 marraskuu 2023