Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
Lukuaika 2 minuuttia (311 sanaa)

Sohvailua ja uusi ruokapöytä

olkkari-sohva

Ennen kuin muutimme uuteen kotiin oli selvää, että vanha noin 10 vuotta hyvin palvellut vaalea nahkasohva ei muuta kanssamme uuteen koviin. Sohva oli erittäin pehmeä, jonka takia vanhemmat henkilöt eivät siitä tykänneet, koska siitä oli hiukan hankala nousta ylös. Meikäläinen ja muut sohvalla röhnöttäneet rakastivat sitä juuri sen pehmeyden vuoksi. 

Oli siis hetkeksi jätettävä rakentaminen ja suunnattava huonekaluliikkeisiin. Onneksi niitä täällä pk-seudulla on riittävästi. Paljon oli hyviä vaihtoehtoja meidän hintahaarukassa (mielellään alle 2t kuin yli), mutta lopulta päätös oli kuitenkin helppo. Tottakai meidän piti ostaa paikalliselta valmistajalta oma soffa (finnsoffat.fi). Meidän valitsema sohva on pienempi kuin edellinen, koska halusimme sohvan mahdollisimman kauas vesitakasta, jota tulee poltettua paljon. Sohvamme on siis joku perusmalli, mutta ostimme siihen hyvän/kalliin kankaan ja sitä kautta hinta nousi muistaaksi yli 500 euroa. Toivottavasti satsaus hyvään kankaaseen kannatti.

Valmistajan sohvan tekoa on mahdollisuus mennä katsomaan paikan päälle, me emme ehtineet, mutta saimme muutaman kuvan tekovaiheesta...Näin valmistuu kotimainen sohva Keravalla :)

Nyt melkein puolen vuoden käytön jälkeen täytyy todeta, että sohva tuntuu hyvälle. Kangas tuntuu laadukkaalle ja puhdistuskykyä ei onneksi ole vielä tarvinnut testata. Sohva on pehmeä, mutta ei liian pehmeä kuten vanha. Makoilu ei ole aivan yhtä mukavaa, mutta koko ajan siihen tottuu enemmän ja enemmän.

Sohvan takana näkyy myös uusi ruokapöytä. Ensin oli tarkoitus tehdä se täysin itse ostamistani tammipuun paloista, mutta ajankäytön vuoksi ajattelin hiukan oikaista. Tilasin Virosta 220 cm pitkän, 100cm leveän ja 40mm paksun tammilevyn, jossa nurkissa on 30mm pyöristys. Samalta toimittajalta tilasin kulmaan 4 jalkaa, joissa on myös sama pyöristys. Pöydän keskellä on vielä kaksi jalkaa tukemassa koko pöydän painoa. Sitten kun sain osat niin laitoin jokaiseen jalkaan 4 kpl 10mm puutappeja ja liimasin ne pöytälevyyn. Pöytä painaa varmaan kokonaisuudessaan joku 70kg ja on erittäin tukeva. Siinä voi vaikka päällä tanssiaa jos joskus oikein innostuu ;) Lopuksi vaalealla tammiöljyllä käsittelin pinnan ja olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen.

Ja ennen kaikkea....törmäyksen pöydän kulmiin ei satu niin paljon kuin ennen...

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
05.02.2023