Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
lukuaika 1 minuuttia (197 sanaa)

Työhuone on vihdoin valmis

tyohuone-valmis2

Tuli tehtyä vaimon kanssa sopimus, että kun työt taas jatkuu 31.7.2017 niin silloin pitää työhuoneen viimeistään olla valmis. Tavoite täyttyi noin viikkoa ennen. Nyt työhuoneessa on siis sähköpöytä ja tuoli. Muut tavarat pitää sinne kantaa hiljalleen, mutta nyt tilassa voi tehdä jo töitä :) Seinät maalattiin vaalean harmaalla H497 värisävyllä, koska sitä maalia oli vielä jäljellä yhdestä makuuhuoneesta. Harmaan sävy on niin vaalea, että ei sitä meinaa erottaa muista seinistä.

Vinkki amatöörilistoittajalle:

Kattolistoja laittaessa (varsinkin jos kyseessä kulmalista) kannattaa leikata taskuun pienet palat, jolla listaa voi aina mallata. Katso alla olevaa kuvaa.

Nämä palat ovat tehty sisäkulmia varten, koska meillä ei ollut listoitettavia ulkokulmia kuin kaksi kappaletta.

S-> tarkoittaa sisäkulmaa, eli nämä kaksi kyseisessä järjesteksyssä kun laittaa katon sisäkulmaan menevät ne nätisti jiiriin.

Leikkaamista varten palaan on myös merkitty, missä asennossa terän pitää olla ja miltä puolelta terää leikattavan listan pitää tulla.

Ainoa virhe minun mallipaloissa on se, että oikean puoleinen pala on pikkuisen liian lyhyt, vasemmanpuoleinen on juuri sopiva.

Eli aina kun tulen listalla kulmaan niin laitan vastakappaleen toiselle puolelle kulmaa ja sillä varmistan, että lista tulee oikeaan asentoon, koska nämä listat ovat todella helposti vääntymässä hiukan väärään asentoon ja silloin siistin jiirin tekeminen on lähes mahdotonta. Toivottavasti tästä vinkistä on lukijoille hyötyä!

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
31.01.2023