Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
lukuaika 1 minuuttia (270 sanaa)

Väliovien asennusta

Väliovien asennusta

Väliovien asennus oli yläkerrassa viimeinen isompi puuttuva asia. Asia korjaantui alkuviikosta, kun setä(ammattilainen) tuli hiukan auttamaan, että saadaan ovet asennettua varmasti oikein. Yläkerrassa meillä on kaksi normaalia väliovea, yksi isolla lasilla ja kolme 30db äänieristettyä ovea. Makuuhuoneissa on tietysti nuo eristetyt ovet, koska haluan, että makuuhuoneissa voi nukkua hyvin vaikka muu perhe olisi hereillä. Talon suunnittelun lähtökohtana oli myös laittaa makuuhuoneet talon toiseen reunaan, jotta sinne kuuluisi muutenkin mahdollisimman vähän "melua".

Oviasiaa ei hirveän paljon mietitty, mutta sopivan äänieristetyn oven metsästys vei kyllä hetken. Ensin olin tilaamassa Bauhaussista 139 €:n 25db:n ovia, kunnes sain tietää, että ne ovat perusovia lisättynä karmin tiivisteillä. Miksi siis maksaa satasta muutamasta metriä tiivistenauhaa. Päätin heti, että sitten ovien täytyy olla paremmat. Äänen kymmenkertaistuminen vastaa 10 dB:n muutosta ja satakertaistuminen 20 dB:n muutosta (Wikipedia), joten 5 db ero ovessa on hyvin merkittävä. Asian huomasi myös hyvin ovia käsitellessä. Normaali väliovi painoi ehkä maksimissaan kymmenen kiloa, mutta desibeli ovi painoi ainakin 50 kiloa! Eli sisällä on todellakin jotakin muuta kuin pelkkää ilmaa. Mutta ammattilaisen kanssa asennus sujui kohtuullisen helposti. Kahitiiliin kiinnittäminen vei hiukan enemmän aikaa, kun puuhun, mutta 6mm betoniruuveilla homma sujui kohtuullisen helposti.

Loppujen lopuksi päädyimme ARS Wood Oy:n oviin. Ovet ovat tietysti sarjatuotantoa kalliimmat, muuta kuitenkin järkevän hintaiset. Tilaustyön etuna oli myös se, että saimme kaikki ovet samalla ulkonäöllä. Laakaoveen verrattuna oven 3 uraa tekevät mielestäämme paljon oven ulkonäölle, vai mitä on lukija ovista mieltä? Ovien ja karmien sävy on myös normaalista poikkeava ei F497 (paperi) kuten meidän seinätkin. Konaisuuden kruunaa kulmikas design kahva, joka juuri ja juuri mahtui meidän budjettiin, kun ovet hiukan ylittivät sen (Kodin Terran poistokorista 0,9 € / kpl) ;)

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
torstai, 30 marraskuu 2023