Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
lukuaika 1 minuuttia (251 sanaa)

Vinkkejä rakentajille ja remontoijille

IMG_20180107_192226

 Vaikka en ole mikään ammattilainen, mutta pari taloa rakentaneena ja paljon rakentamista seranneena täytyy muutama pikku vinkki nostaa tässä esille.

1. Käytä kertakäyttöhanskoja! Kuvassa näkyvä 100 kpl paketti tais maksaa viisi tai kuusi euroa, eli ei ole hinnalla pilattu. Tänään viimeksi käytin monta kappaletta, kun laitoin saunaan ja pesuhuoneeseen silikonia. Silikonia laittaessa käytän hanskaa vain oikeassa kädessä. Mutta monessa työvaiheessa ne ovat kätevät ja sitten ei ole sormet aina mustat. Uretaanin kanssa pelatessa hanskat ovat myös erittäin hyvät, koska ueraania tuntuu aina vahingossa osuvan johonkin ja se ei lähde kuin kulumalla pois.

2. Parkettia, tai laminaattia asentaessa muista tarkistaa ensin lattian suoruus! Minä itse unohdin kyseisen toimenpiteen ja nyt hiukan harmittaa. Meillä on kaksi paikkaa talossa, jossa kävellessä tuntee kun lattia antaa hiukan jalan alla myöten. Edellisen talon vastaava antoi tähän hyvän neuvon. Hakee rautakaupasta 25kg säkin hienointa hiukkaa ja sillä tasottaa suurimmat montut pois. Ei lattian tarvitse mikään lasipintainen olla, mutta usein siellä on muutama monttu, joka kannattaa peittää.

3. Kiinnitys eristeeseen. Tämä neuvo ei tietysti koske kovin montaa rakentajaa, mutta useita kuitenkin. Minä etsin ulkoseinän kiinnikeitä usean tunnin netistä, kunnes läytyi... Kotimainen sormat valmistaa eristetulppia kahtaa eri kokoa. Pienin riittää moneen paikkaan, mutta esim. rännien ylimmäiset kiinnikkeet laitoin pidemmön tulpan avulla kiinni. Eli ensin tulppa ruuvataan eristeeseen ja sitten kiinnitettävä osa ruuvilla kiinni kuten kyseessä olisi normaali proppu. Erittäin kätevä ja nopea. Muunlaisia kiinnikkeitä löytyy, mutta itse en halunnut mitään ylimääräisiä kylmäsiltoja talon ulkoseinään. Hyvin harvalla rautakaupalla on näitä hyllyssä, mutta tilaamalla saa muutaman rasian hyvin nopeasti.

Toivottavasti näistä on edes jollekin apua!

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
torstai, 30 marraskuu 2023