Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
lukuaika 1 minuuttia (144 sanaa)

Virheiden välttäminen kannattaa

virhepankki
IT-alalla on nyt muotia olla ketterä. Ei suunnitella kovin tarkasti, vaan tehdään ja opitaan sitten virheistä. Raksa-alalla virheiden korjaus on paljon hankalampaa ja kalliimpaa kuin IT-alalla. Siksi on syytä olla tarkka varsinkin hankalissa työvaiheissa ja oltava varma miten joku detail pitää toteuttaa. Aina ei löydy hyvää työohjetta, kuinka asia pitäisi toteuttaa.
Raksakimpassa kysellään hyvin usein, kuinka jokin asia kannattaisi toteuttaa. Useasti kysyjä saa hyvät ohjeet yleisellä tasolla, mutta mutta...
Löysin tänään uusimmasta Rakennusmaailma-lehdestä pienen jutun virhepankista. Kannattaa tutustua tarkkaan ja jos itsellä on käynyt vahinko ja virheestä löytyy hyviä kuvia kannattaa miettiä virheen ilmoittamista virhepankkiin. Tarkoituksena on tietystä, että tulevaisuudessa toiset eivät tekisi sitä samaa virhettä ja tätä kautta tieto alalla lisääntyisi.

Onneksi meillä ei tapahtunut mitään suuria virheitä. Usein tapahtunut virhe oli mittavirhe. Mittaus siis usein tehtiin kyllä oikein, mutta sahalle mentäessä tai merkittäessä merkkiä toiseen paikkaan mittaustulokseen tuli muistivirheen tuloksena väärä lukema.

Tutustu virhepankkiin osoitteessa: http://fise.fi/rakennusvirhepankki
 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
keskiviikko, 24 heinäkuu 2024