Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
lukuaika 1 minuuttia (249 sanaa)

Google - rakentajan paras kaveri?

Google - rakentajan paras kaveri?

Rakentaja selvittää tekijöitä ja etsii vaihtoehtoja tuotteille ja materiaaleille verkosta. Tarjonta on aika paljon parempi kuin 10 vuotta sitten kun viimeksi rakensimme. Lisätiedon lisäksi googlen ja sähköpostin avulla on erittäin helppo kilpailuttaa eri hankintoja. Välillä säästö voi oikeasti olla pienempi kun siihen kulutettu aika, mutta välillä lykästää oikein kunnolla. Tässä esimerkki kuinka minulle nyt kävi.

Meille tulee yksi tekninen vimpain (en kerro vielä mikä) ulkomailta, joka on tärkeä palanen passiivitalossamme. Suomessa on vain yksi jälleenmyyjä kyseiselle tuotteelle ja soiton jälkeen sain tuotteesta tarjouksen. Hinta veroineen aika tarkasti 9400 euroa. Pidin hintaa hiukan suurena ja päätin aloittaa googlettamisen ja katsoa mitä kyseinen hinta maksaa muualla. Ensiksi löytyi Latviasta verkkokauppa, joka möi tuotetta 6900 eurolla. Seuraavaksi sama tuote löytyi Virosta, mutta hintaa ei tuotteelle mainittu. Seuraavana päivänä soitin heille ja pyysin tarjousta. Puhelun aikana oli hiukan haasteita ymmärryksen kanssa, mutta sain lopulta selvitettyä mitä minulla oli mielessä. Tunnin päästä puhelusta sähköpostiin tuli tarjous, jonka avasin uteliaana. Yllätys olis varsin mieluinen. Hinta pyöristettynä 6400 euroa. Ero suomalaiseen tarjoukseen oli 1,5 euroa vaille 3000 euroa!! Mielestäni sain googlettelulla itselleni varsin hyvän tuntipalkan? Mitkä ovat teidän suurimmat säästöt?

Tämä oli tietysti ehdottomasti suurin säästö mitä olen projektin aikana saanut, mutta myös saksalaisessa höyrynsulussa sai tuotteen noin 30 % halvemmalla ulkomailta. Karvan verran olen valmis maksamaan enemmän jos saan kotimaasta hyvää palvelua, mutta jos tuote toimitetaan tehtaalta suoraan tilaajalle ei nykyaikana vaan voi ottaa noin suuria katteita välistä. Onko tässä yksi syy, miksi kaikki yritykset eivät pärjää? Ei ymmärretä kuinka Internet on muuttanut liiketoiminnan mahdollisuuksia?

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
keskiviikko, 24 heinäkuu 2024