Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
lukuaika 1 minuuttia (174 sanaa)

Kaikki ei suju aina suunnitelmien mukaisesti

Kaikki ei suju aina suunnitelmien mukaisesti

Eilen oli terassin tukirakenteiden valupäivä. Maata vasten rakennetaan kahdesta päällekkäin olevasta 400mm ontelolaatasta seinä. Ontelot ovat siis poikittain ja näin ollen niistä tulee 2*1200mm eli 2,4 metriä korkea. Onteloiden sisällä olevat onkaloita on näissä isoissa 4 kappaletta ja tarkoitus oli valaa alimmainen ja ylimmäinen täyteen betonia. Kaksi keskimmäistä onkaloa oli EPS:llä ja uretaanilla tukittu molemmista päistä.

Valu sujui muuten suunnitelman mukaan, mutta kahdessa ontelossa tulppaukset pettivät löysän juotosbetonin paineesta. Eihän siitä mitään vahinkoa päässyt syntymään, mutta betonin menekki tuli olemaan paljon suurempi kuin ennakkoon laskin. Betoni loppui siis kesken ja valuun tuli onneksi vain puolen tunnin tauko ennen kuin saatiin taas lisää betonia.Seuraavaksi puretaan muotit onteloiden välistä ja aletaan nostamaan toiset ontelot edellisten päälle. Seuraavaa valua varten meinaan porata harjateräksen tulppana olevan EPS eristeen läpi ja sillä varmistaa, että vain halutut osat täyttyvät.

Suurin vahinko tapahtuneesta koitui tietty rakentajalle. Valusta tuli arviolta noin 400 euroa kalliimpi kuin alunperin oli ajateltu :( Alla kuva miten tulppaus on tehty ja kuvissa olevissa onteloissa tulppaukset pitivät onneksi.

Alla kuva valmiista valusta, kun muottina oleva vaneri on poistettu

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
05.02.2023