Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
1 minute reading time (153 sanaa)

Kattotiilien ladonta

Kattotiilien ladonta

Kattotiilien ladonta on mukavaa ja leppoisaa puuhaa tosin hiukan raskasta. Nippu tiiliä painaa sen 30kg ja niiden siirtely ja yksittäisten tiilen liikuttelu pistää otsan helposti helmeilemään. Mutta jokaisella tiilellä katto on taas hiukan valmiimpi ja se tietysti miellyttää rakentajaa. Meillä kattotiileksi tuli A-tiilikatteen musta Aava-tiili. Se poikkeaa perinteisestä tiilestä ollen täysin suora ja se ladotaan puolen kiven limityksellä eli joka toinen rivi aloitetaan puolikkaalla kivellä. Tiili on normaalisti hiukan kalliimpi kuin normaali tiili, mutta meillä oli tuuria, koska ostohetkellä tiili oli 50%:n tarjouksessa :)

Meidän mielestä tasainen tiilikatto näyttää erittäin hyvälle ja antaa talolle hiukan modernimman ulkonäön. Toisaalta voi myös ajatella, että se näyttää hiukan vanhan ajan paanukatolta. Kiitos tästä tasaisen katon ja mustan värin ideasta kuulu arkkitehti Tuomas Niemelle!

Naapureilla on mustat konesaumatut peltikatot ja kaukaa katsottuna katot ovat yhteneväiset, mutta kuitenkin hiukan erilaiset.

Kuvassa näkyy noin reilun neljän tunnin latomisen tulos, joten kyllä tuo katto(lape) tullaan latomaan noin yhdessä päivässä valmiiksi.

 
Saatan.. rosvot
Ilmastointiputkien eristys

Samanlaiset artikkelit

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.keravanpassiivitalo.fi/