Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
lukuaika 1 minuuttia (172 sanaa)

Asumisen kustannukset

Sähkönkulutus eri kuukausina Sähkönkulutus eri kuukausina

Yksi rakentamisen tavoite oli, että huolimatta talon isosta koosta sen asumiskustannukset olisivat kohtuulliset. Yllä oleva kuvaaja ja alla oleva taulukko näyttää, että onnistuimme siinä mielestäni kiitettävästi. Vuonna 2020 meillä meni sähköön 931 euroa. Kustannuksia vuonna 2020 nosti kesällä arkkupakastimen osto, sekä maaliskuun puolivälissä alkanut etätyöskentely. Olimme siis 9kk etätöissä kuten hyvin moni muukin. Keväällä olivat etänä myös lapset, joten siihen nähden vuoden kulutus oli hyvin pieni. Lukemista näkee, että jos talvi on leuto on vuoden lukemat pienet. Kylmä kuukausi voi kaksinkertaistaa kuukauden sähkönkulutuksen, mutta onneksi täällä etelässä kylmät kuukaudet on nykyään harvinaisia. Totuuden vuoksi on vielä tässä mainittava, että meillä menee kyllä polttopuuta reilusti, veikkaisin noin 6-8 kuutiota vuodessa (lokakuu-maalis/huhtikuu).

Talon pinta-ala on 270 m2 (ei ulkoseiniä mukana) ja kuutioita 790. Asujia tällä hetkellä 4 kappaletta.

Mielestäni meidän lukemat osoittavat, että rakentaessa kannattaa investoisa muutama euro enemmän parempiiin eristeisiin/niiden paksuuteen, ikkunoihin ja muihin laitteisiin, jotka ovat päällä kellon ympäri. 

Huhtikuu 2017 on boldattu, koska maaliskuun viimeinen päivä muutimme torppaan, joten sitä edeltävät kuukaudet eivät sisällä asumista.

Samanlaiset artikkelit

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
keskiviikko, 24 heinäkuu 2024