Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
lukuaika 1 minuuttia (170 sanaa)

Höyrynsulkua ja väliseiniä

Höyrynsulkua ja väliseiniä

Kesälomalla hommat etenevät vauhdilla, kun pystyy helposti tekemään 12-tunnin työpäiviä raksalla. Agendalla on ollut yläkerran makuuhuoneiden päällä olevan höyrynsulun asennus ja sen jälkeen Kahi väliseinäkivien liimaus. Höyrynsulkuna pro climan INTELLO PLUS, jonka pitäisi "hengittää" eli päästää ylimääräistä kosteutta lävitseen eli tasata kosteutta. Kiinnostuneille lisätietoa tästä.

Höyrynsulku piti/kannatti asentaa ennen kuin väliseinät ovat valmiit, jotta asentaminen olisi helpompaa. Väliseinien liimaus alkaa sujumaan vauhdilla ja suurin hidaste on sähkörasioiden koloaminen. Onneksi ylhäällä makkareissa rasiat ovat suurimmalta osaltaan betonielementeissä, ainoastaan kytkimien rasiat vaativat extra työstöä.

Alla kuva yhden seinän etenemisestä. Alimman varvin muurasin eilen ja tänään jatkoin iltapäivällä siitä eteenpäin. Viidessä tunnissa sain tämän verran aikaan. Vinkki muille kahi harkkojen liimaajille. Koska liima on hyvin ohutta ei sillä pysty tekemään korjauksia epätasaisuuksiin, joten ensimmäiseen varviin kannattaa kiinnittää paljon huomiota. Suoralta pohjalta harkkojen latominen on nopeaa.

Huomenna nostetaan valetut palkit ovien päälle ja tehdään muutama puuttuva varvi ja kahiharkkojen osuus alkaa loppumaan. Loput seinät tehdään kevytsoraharkoista. Syy siihen on yksinkertainen, sain harkot sopuhintaan ja niiden mitat: 600mm pituus ja 300mm korkeus nopeuttavat latomista huomattavasti!

Samanlaiset artikkelit

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
keskiviikko, 24 heinäkuu 2024