Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
lukuaika 1 minuuttia (247 sanaa)

Raksamessut

Viime viikonloppuna Lahdessa oli Raksamessut ja jostain olin lukevinani, että siellä pitäisi olla tekniikkaa esilla varsin laajasti. Lupaus piti paikkaansa, jos vertaan messuja Vantaalla olleisiin messuihin oli tarjonta kaikkiaan huomattavasti suurempi. Tarkoituksena meillä oli lyödä lukkoon taloteknisiä asioita ja osin messut täyttivät tehtävänsä.

Mitä messuilla sitten ilmeni?

Hybridivaraaja, joka meile tulee on 750l. Ennen messuja ajattelin 1000l versiota, kun suunnittelija kauppasi 1500l mallia, mutta tekninen tilamme ei ole siihen riittävän suuri ja varaaja vaan tuntuu hirveän suurelta. Asukkaita kuitenkin vaan neljä.

Keskuspölynimureihen hinta on noussut sitten viimeisen projektin (yllätys yllätys), mutta semmoinen meille kuitenkin tulee. Allaway myyjä piti kyllä erittäin hyvän myyntipuheen ja nosti yrityksen ehkä hiukan suosikiksi, saas nähdä mitä hinnat ovat kun saan tarjouksen. He ovat kuitenkin markkinajohtaja, joten ehkäpä kuluttajat ovat oikeassa? Onko blogin lukijoilla ruusuja tai risuja omasta merkistä? Meillä oli muinoin Beam ja se toimi ilman ongelmia, mutta imuteho olisi voinut olla hiukan suurempi.

Kahitiileillä tehtäviin väliseiniin sain ammattilaiselta hyvän vinkin. Kalliin ylityspalkin voi tehdä itse, valamalla maassa kaksi varvia kiviä yhteen jolloin siitä tulee jämäkkä ja se on vielä nostettavissa paikoilleen. Saas nähdä kuinka äijän käy, kun alan pian niitä väliseiniä tekemään.

Puhallusvillaa ja sen variaatioita (esim. puukuitu) tarjoavia yrityksiä löytyy ihan mukavasti, joten toivottavasti saamme aikaiseksi pientä kilpailua ja hintaa näin laskettua.

Suomalainen yritys tarjosi kohtuuhintaisia ledvaloja jotka näyttivät hyvälle. Täytyy syventyä heidän tarjontaansa vielä hiukan tarkemmin, mutta myyntipuhe oli hyvä :)

Yllä suurimmat huomiot, mutta kokonaisuudessaan kuitenkin ihan hyvät messut ja mielestäni kannatti uhrata raksan puolen päivän työ messuille.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
02.12.2022