Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
lukuaika 1 minuuttia (162 sanaa)

On se aurinko niin ihana :)

aurinkokuvaaja

Julkinen manaaminen oli näköjään tehokas keino saa aurinko esille ;) Tänään oli talon historian ensimmäinen kerta, kun vesitakkaa ei tarvinnut lämmittää, koska aurinkokeräimet lämmittivät vesivaraajamme riittävän lämpimäksi. On se mukava huomata, että keräimet voivat jo tähän aikaan vuodesta tarjota koko talon tarvitseman lämpimän veden (käyttövesi + lattialämmitys). Vesitakka on oiva peli, mutta vaatii kuitenkin jonkun verran työtä. Aurinkokeräimien käyttö ei vaadi käyttäjltä mitään eli on verrattavissa maalämpöön. 

Kuten kuvasta näkyy tänään aamulla jo kello 8.50 aurinko oli lämmittänyt keräimen noin 45 asteeseen ja kiertovesipumppu alkoi kierrättämään nestettä keräimistä varaajiin. Koska putkissa oli paljon kylmää nestettä, putosi lämpötila nopeasti kymmenen astetta ja pumppu taas pysähtyi. Sitten aurinko taas lämmitti ja pumppu alkoi pyöriä. Ennen kahtatoista ei ollut pilven pilveä(ainakaan suurempaa), mutta sitten muutama pilvi laski hetkeksi lämpötiloja, kunnes lämmöt lähtivät taas nousuun.

Kello 14.35 kävi lämpötila keräimissä korkeimmillaan 87,2 asteessa! Samaan aikaan varaajan lämpötila oli noussut aamun 34 asteesta 69 asteeseen. Näillä lämmöillä pärjäämme hienosti pitkälle huomiseen ja  toivottavasti taas huomenna hiukan aurinko paistaa....sitä odotellessa.

Samanlaiset artikkelit

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
torstai, 21 syyskuu 2023