Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
1 minute reading time (246 sanaa)

Ilmaista energiaa...mistä?

keraimet

Minulla oli erittäin hieno suunnitelma. Heti kun saamme aurinkokeräimiin nesteet sisälle ja laitteet täysin kuntoon pääsen julkaisemaan hienoa dataa, kuinka aurinko lämmittää varaajamme vettä. Putkimiehen kanssa jo eilen vitsailimme, että kun saamme järjestelmän kuntoon niin sitten ei pariin viikkoon paista aurinko ollenkaan! Valitettavasti vitsailu toteutui tänään. Tosin iltapäivällä aurinko hiukan paitoi pilvien läpi ja lämpötila keräimessa nousi 42,7 asteeseen, mutta niin ylös ei lämpö noussut, että järjestelmä olisi alkanut nestettä siirtämään varaajan puolelle.  Muutama tunti tästä ja lunta alkoi satamaan kuin parhaina päivinä tammikuussa. Huomenna voi olla keräimien päällä useita senttejä lunta :( Tarkoitus kuitenkin on, että keräimet antavat vuositasolla noin 3200 kwh lähes ilmaista energiaa. Toivottavasti päästään edes lähelle.

Itse asennus oli yllättävn helppo. Jino-fixin Joni ensin vietti vajaan päivän teknisessä tilassa ja laittoi pumppuryhmän seinälle ja siitä kupariputket varaajaan. Eilen sitten asennettin itse keräimet katolle ja asennettiin 15m valmiiksi lämpöeristettyä putkea pumppuryhmän ja aurinkokeräimien välille. Tänään sitten vaan nesteet sisälle ja pienet testit, että kaikki toimii kuten pitääkin. Ilmavuotoja ei ollut ja lähes kaikki meni kuten pitikin. Lopuksi tuli tilanne, joka nosti oman ja Jonin pumpun kierroksia. Laitoimme Resolin ohjausjärjestelmästä pumpun pakotettuna päälle, mutta mitään ei tapahtunut! Luulimme ensin, että pumppu on rikki. Vartin ihmettelyn jälkeen löysimme järjestelmästä toisen paikan, jolla saimme pumpun toimimaan. Syynä ongelmaan oli se, että päivitin Resolin ohjausjärjestelmän uutempaan versioon hetki sitten ja näköjään uusi versio toimii hiukan eri tavalla kuin vanha. Tulihan sekin nyt kokeiltua ;)

Alla linkki lyhyeen videoon, jossa näkyy kun ilmaamme järjestelmää. Kuvassa keskellä näkyy, kuinka virtausmittari pomppii ilman takia ylös alas.

Aurinkokeräimien ilmausvideo

 
On se aurinko niin ihana :)
Näkösuojaa

Samanlaiset artikkelit

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.keravanpassiivitalo.fi/