Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
lukuaika 1 minuuttia (173 sanaa)

Maapiirin huimat tehot

maapiirin-pumppu

Tänään sain viimein ja vihdoin kytkettyä anturit hallintajärjestelmään ja porasin ilmanvaihtoputkeen yhden reiän uudelle anturille. Nyt on näyttää oikeaa faktaa ja täytyy myöntää, että itsekin hiukan yllätyin. Totuuden nimessä täytyy myöntää, että maa on vielä lämmin kesän jäljiltä ja lämpötila maassa tulee tulevien kuukausien aikana laskemaan.

Tässä vielä lyhyt kertaus maapiiristämme. Maapiirissä n. 150m 40mm vesijohtoputkea ja sen lisäksi kiepin loppupuolella, putket kaartaa kaivoon, jossa on n. 20m 20mm 1mm muovieristeellä olevaa kupariputkea. Anturi on vedessä kaivon pohjalla. Kaivoon tulee alueen kalliota pitkin vettä koko ajan ja sitä on siellä 72cm ja noin 560 litraa (voin hiukan muistaa lukemat väärin, mutta eivät ne paljon tuosta heitä). Vettä tulee siis kaivoon koko ajan ja samaa vauhtia sitä lähtee kaivosta pois läheiseen ojaan.

Tätä kirjoittaessa ulkolämpötila oli 0,4 astetta plussalla.
Kaivossa olevan veden lämpötila 10,2 astetta
Maapiirin neste sisääntullessa 9,6 astetta ja patterin jälkeen 8,7 astetta.
Sisääntuleva ilma lämmityspatterin jälkeen huimat 7,4 astetta!! Alla vielä kuva todisteena


Kirjoituksen pääkuvaa kun katsoo tarkkaan niin näkee, että Grundforssin pumppu automaattiasetuksella vie sähköä huimat 9W eli kohtuullisen edullista on tuo sisääntulevan ilman lämmitys.



Samanlaiset artikkelit

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
keskiviikko, 17 huhtikuu 2024