Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
lukuaika 1 minuuttia (190 sanaa)

Vesitakalla vesi lämpiää

Vesitakalla vesi lämpiää

​Tänään oli rakentajalla suu leveässä hymyssä. Saimme rikkinäisen kiertovesipumpun tialle uuden pumpun ja saimme laitettua vesitakkaan tulet. Viimeinen kuukausi ollaan lämmitetty 750 litran lämminvesivaraajaamme sähkövastuksilla, mutta nyt se on loppu.

Vajaa kaksi pesällistä puuta ja nyt varaajan ylöosassa on jo 86 astetta lämmintä! Tulevaisuudessa tilanne hiukan eri, kun lämmintö köyttövettä kuluu, mutta kyllä takka todisti tehonsa. Lämmityksen alussa yläosassa oli vajaa 40 astetta ja nyt tuo sanottu 86 astetta. Mielenkiinnolla pitää seurata, koska se laskee niin alas, että pitää taas laittaa takka päälle.

Mielenkiintoista oli huomata kuinka voimakasta eri eri lämpötilakerroksien synty varaajan. Noin kymmenen sentitiä matalammalla lämpöä oli 15 astetta vähemmän ja varaajan pohjalla 22,5 astetta.

S3 anturi kertoo varaajan yläosan lämpötilan. S4 kertoo lämpötilan, joka tulee varaajasta ja on ennen shunttia vesitakan kiertoon. S5 kertoo vesitakan veden lämpötilan.

Ja mikä parasta kaikki tämää toimii hienosti automatiikan avulla ja siitä erittäin suuri kiitos Timo Jodatille (www.energiakauppa.com) Vesitakalle syötetään noin 55 asteista vettä ja sieltä tulee takaisin sitä lämpimämpää.

Lämpimästi suosittelen TImoa ja hänen myymiä Resol ja muita laitteita. Hänen tekemän suunnitelman mukaan toteutettu laitteisto alkoi toimimaan automaattisesti.

Kiitokset myös Joni Kuokkaselle ja Kristerille (www.jinofix.fi) ennakkoluulottomasta asenteesta pystyttää ympäristö, joka oli heille täysin uusi kokonaisuuden kannalta.

Samanlaiset artikkelit

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
torstai, 30 marraskuu 2023