Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
lukuaika 1 minuuttia (213 sanaa)

Tulta näkyvissä

Tulta näkyvissä

Kuten kuvasta näkyy saimme vihdoin viime viikolla piipun asennettua valmiiksi, kun appiukko tuli hiukan auttamaan. Täytyy suositella, että kyllä tuo HärmäAirin piipun asentaminen oli loppujen lopuksi helppoa ja nopeaa. Alkuun meni hiukan aikaa ihmetellessä, mitenkä ja millä osilla piippua lähdetään viemään ylöspäin, mutta kun se asia selveni oli loppu pelkkää latomista. Pisäputki ja sen kyljessä oleva valkoinen eriste ovat irto piipun ulkoreunassa olevasta kivivillasta. Tämä mahdollistaa sisäosan liikkumisen ja se hiukan hankaloittaa piipun asennusta. Piipun osia (1,1m) pystyy hyvässä paikassa latomaan yksinkin, mutta paljon helpompaa se on jos on kaksi käsiparia käytössä.


Piipun osat siis vaan ladotaan päällekkäin ja sitten ne puristetaan toisiinsa kiinni pienellä pannalla. Aika paljon helpompaa ja nopeampaa kuin muuraus ja kun itse tekee niin varmuus lopputuloksesta on myös tärkeä. Nyt voin olla varma, että piippu on asennettu oikein ja se toimii kuten on suunniteltu. 

Piippua tilatessa mittasin tarkkaan, kuinka paljon harjattua rosteria olisi näkyvillä ja mistä lähtien piipun ulkopelti voisi olla jotain halvempaa materiaalia. Näin siis ajattelin, mutta kun piippu saapui huomasin, että kaikki osat olivat sillä harjatulla rosterilla. 90% siiitä on vaan ullakolla piilossa, mutta ei kai sillä niin väliä ole. Kuvassa piipun ympärillä muovi suojana, että puhallusvilla ei täytä putken ympärillä olevaa ilmarakoa.

Samalla kuin teimme piipun läpiviennin niin laitoimme myös puuttuvan ullakon ilmastointiputken paikoilleen. Nyt kaikki läpiviennit paikoillaan!

Samanlaiset artikkelit

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
keskiviikko, 24 heinäkuu 2024