Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
lukuaika 1 minuuttia (150 sanaa)

Kuparia, kuparia ja vielä kerran kuparia...

Kuparia, kuparia ja vielä kerran kuparia...

​Maalampöpumppujen yleistyessä talojen tekniset tilat ovat hyvin yksinkertaisia ja kuparia ei siellä montaa metriä näy. Naapurillakin vedot olivat niin pienet, että ensin tuli mieleen, että onko joku vielä asentamatta.

Meilä ei ole maalämpöpumppua ja muutenkin kuparia on vedetty hyvin paljon, koska lattialämmityksen jakotukit ja käyttöveden jakotukit ovat teknisen tilan vastakkaisella seinällä. Kuvassa Jino-Fixin Joni ja Krister viimeistelevät ensimmäistä asennusta. Toivootvasti kuparista kiinnostuneet rosvot, eivät tule niitä irroittamaan seinistä. ;)

Nyt kaikki on sähköjä vaille valmista ja ensi viikon alussa saadaan vihdoin lattialämmöt päälle ja sähkölämmitin voidaan laittaa lepäämään. Koko lämmitysjärjestelmää ohjaa Resol DeltaSol MX, joka on varsin hieno laite ja pystyy ohjaamaan lattialämmitystä, vesitakkaa, aurinkokeräimiä sekä ilmastoinnin maapiiriä.

Laitetta pystyy kohtuullisen kelposti ohjelmoimaan ja 14 relelähtöä sekä 12 tuloa lämpötila-antureille mahdollistaa useiden eri lämpötilojen seurannan. Niiden avulla järjestelmän säätäminen on tarkkaa (näin ainakin toivon) ja jos järjestelmä ei toimi kuten haluaa niin uutta koodia vaan sisälle ja laite toimii taas hiukan paremmin.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
31.01.2023