Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
lukuaika 1 minuuttia (187 sanaa)

Katto, katto ja vielä kerran katto

Katto, katto ja vielä kerran katto

Seinien jälkeen yleensä rakennetaan katto. Niin myös meillä, mutta hiukan poikkeavalla (tai ei niin yleisellä) tavalla. Me teimme katon maassa matalalla kahdessa osassa ja sitten nostettiin se paikalleen isolla 95t nosturilla. Jos vaan on tilaa niin suosittelen tätä tapaa lämpimästi. Meillä tontti on niin pieni, että katto ei siihen mahtunut, mutta onneksi naapuri aloittaa rakentamisen keväällä ja saimme lainata hänen tonttiaan katon rakentamista varten.

Alla on muutama linkki lyhyisiin videoihin, joissa näkyy kuinka nopeasti kaikki käy. Nosturin käyttämä x-palkki roikkui pienemmän katon päällä tänään noin 8.45. Ensimmäinen katto nousi ilmaan 9.04 ja seuraava jo 10.13. Nosturi alkoi sitten valmistelemaan lähtöään ja postui raksalta noin kello 12.30.

Syy miksi kattoa ei tehty aivan valmiiksi maassa on se, että kattoristikot ovat eri koroissa ja isomman osan kattoristikoissa on hiukan myös pienemmän osan kattoa, joka näkyy hyvin myös videolla. Nyt muutamien ruoteitten paikalleenlaitto ei ole enää iso homma.

Täytyy myöntää, että vaikka kaikki tehtiin suunnittelijoiden ohjeiden mukaisesti + itse lisättiin hiukan ylimääräistä nosto jännitti kuitenkin aika paljon. Oli todella mukavaa huomata, että katto nousi niin helposti ja kaikki kävi ilman mitään ongelmia.

Pienemmän lappeen nosto

Isomman lappeen nosto

 

 

Samanlaiset artikkelit

 

Kommentit 1

Vieras - Ilmari päiväyksellä torstai, 14 tammikuu 2016 18:47

Ompas vitun ärsyttävä ja himmee fontti.

Ompas vitun ärsyttävä ja himmee fontti.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
torstai, 30 marraskuu 2023