Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
lukuaika 1 minuuttia (188 sanaa)

Rakentajan palkka

Rakentajan palkka

Taloa rakentava tai remontoiva miettii aina pitäisi tietty homma tehdä itse vai pitääkö se jättää ammattilaiselle. Päätökseen vaikuttaa työn vaikeus, kesto ja hinta Välillä kannattaa ehdottomasti tehdä itse ja on mahdollista säästää useita euroja, mutta välillä homma kannattaa jättää muille esimerkiksi asioiden edistymisen takia.

Kun pyysimme muinoin Potiukselta tarjousta elementeistä selvisi, että terassin alla olevan varaston betoniseinät maksaisivat aika tarkkaan kymmenen tuhatta euroa. Pidin summaa suurena, koska tiesin että minulla on käytössä myös ilmaisia ontelolaattoja seinien teko voidaan toteuttaa. Rakennesuunnittelija Joonas tekikin nopeasti suunnitelman kuinka elementit korvataan onteloilla.

Seinät ovat nyt valmiit, alla kuva viimeisestä tasausvalusta. Kymppitonnin työ tuli maksamaan minulle vajaa 2500 euroa, joten säästin 7500 euroa. Mutta kuinka paljon oikeasti säästin? Sisällä hommat ovat olleetreilun kuukauden pysähdyksissä, kun seinän teko on kuitenkin kalenteriajassa ottanut aika kauan aikaa. Työtunneissa aikaa meni noin viikon verran, mutta homma kesti kokonaisuudessaan noin kuukauden. Säästin varmasti tässä operaatiossa, mutta en ehkä niin paljon kuin ajattelin. Jatkossa pitää hiukan tarkemmin miettiä ja laskea kannattaako jokaista työvaihdetta tehdä itse. Toisaalta hirveää hoppua ei ole ja omaa jälkeä ei voi sitten myöhemmin haukkua ;)

Missäs työvaiheissa lukijat ovat saaneet suurimmat säästöt tekemällä itse?

 

Samanlaiset artikkelit

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
torstai, 30 marraskuu 2023