Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Lukuaika 2 minuuttia (409 sanaa)

Keittiön asennus

Keittiön asennus

Minulla oli muutama päivä asentaa keittiö kuntoon ennen tasojen saapumista. Oikeasti tulikiveltä tilattujen komposiittitasojen piti tulla ennen vuodenvaihdetta, mutta onneksi sain sitä siirrettyä. Oli paljon mukavampi asentaa tasot heti oikealle paikalle.

HTH toimittaa keittiöt valmiiksi koottuina, kuten moni muukin yritys nykyään. Ovet saranoineen ovat paikallaan joten asentaminen on varsin suoraviivaista. Suurin aika menee ensin oikean kaapin löytymiseen suuresta laatikkoviidakosta. Kun oikea kaappi vihdoin löytyy, kääännetään se takaselälleen ja lyödään jalat kiinni. Alareunassa on valmiit kolot johon muovisen jalanpidikkeet lyödään kiinni ja sen jälkeen jalka lyödään kiinnikkeeseen. Oikein helppoa!

Minä siis ehkä poikkeuksellisesti aloitin keittiön kokoamisen alakaapeista, syy siihen selviä alempana. Muutaman alakaapin jälkeen ajattelin kiinnittää kappeja toisiinsa, mutta en löytänyt mistään paketista kiinitysruuveja. Pitkän etsiskelyn jälkeen laitoin viestiä keittiön myyjälle (perjantaina, pyhäpäivä), mutta hän onneksi vastasi nopeasti, että ne eivät enää kuulu toimitukseen (kuului 10 vuotta sitten, kus ostettiin edellinen HTH keittiö). Kaikki kaupat olivat tietysti kiinni, mutta onneksi löysin omista varastosta paketin 30mm puuruuveja joilla homma hoitui nopeasti. Kun kaapit olivat yhdessä ja suorassa kiinnitin ne vielä järeillä 8*90 kiinnikkeillä takana olevaan betoniseinään. Kun kaikki alakaapit olivat toisissaan kiinni ja propattu seinään oli yläkaappien vuoro. Otin ensimmäisen yläkaapin esille ja mittasin kuinka iso väli kaappien väliin pitäisi tulla, jotta reunassa oleva korkea kaappi olisi samalla tasolla yläkaappien kanssa. Jos oikein muistan niin väli oli 54,5cm. Koska jouduin asentamaan yläkaapit yhdessä vaimoni kanssa päätin tehdä yksinkertaisin kannattimen kaappien väliin. Kannattimen avulla yläkaappien asennus onnistui todella helposti ja nopeasti. Yläkaapeissa laitoin kaapit aina ensin seinään kiinni ja sitten vasta toisiinsa kiinni puuruuveilla. Yläkaappien mukana tuli puupalikat, joiden avulla kaapit olisi myös saanut kiinnitettyä, mutta usean lyhyen listan laittaminen samalla tasolle ei ole niin helppoa. Iskevässä porakoneessa on niin paljon voimaa, että lähes aina porattava esime meinaa hiukan liikahtaa ja siksi pidin tätä varmempana keinona saada kaapit suoraan.

Takaseinällä olevat kaapit ja niiden edessä oleva saareke saaiin sopivasti kasattua sunnuntai-iltana ja kaikki oli valmista, kun tasot saapuivat maanantaina. Vielä iso kiitos tulikivelle tasojen toimittamisen joustamisesta!

Kuvassa näkyy myös lopullinen välitason pinta. Betonielementin pinta on käsitelty 2-komponentti aineella, joka tekee pinnasta vettä kestävän. Se toimii Gore-tex kalvon tavoin, eli päästää mahdollisen kosteuden betonista ulos, mutta ei päästä kosteutta betoniin. Mikäli betonipinta alkaa myöhemmin ärsyttämään sen voi kaakeloida, maalata tai tehdä mitä tahansa. SIksi se oli nyt turvallinen keino kokeilla.

Kuten kirjoituksesta huomaatte ei keittiön asentaminen ole vaikeaa tai vie paljon aikaa. En tiedä paljonko asennukset maksavat, mutta luulenpa, että kyllä tuossa helposti muutaman tonnin säästää. Kahvat ja muut pitää vielä asentaa, mutta siinä ei kovin kauan kestä.


 
Rohkea rokan syö
Jo hiukan kokeneempi laatoittaja

Samanlaiset artikkelit

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.keravanpassiivitalo.fi/