Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
lukuaika 1 minuuttia (277 sanaa)

Raksa muuttui kodiksi

Raksa muuttui kodiksi

​Olemme asuttaneet uutta kotiamme nyt hiukan yli kaksi viikkoa ja pikku hiljaa alkaa tavarat löytämään paikkansa. Jo nyt voi sanoa (vaikka alakerta ei ole vielä käytössä), että toisesta talosta tuli parempi kuin ensimmäisestä. Meillä oli muutama lähtökohta taloa suunnitellessa ja ne näyttää ainakin alun kokemuksen mukaan toteutuneen hyvin. Rakensimme ns. passiivitalon eli talo vie hyvin vähän energiaa. Vesitakka hoitaa lämpivän veden tarpeen ja tehokas ilmanvaihtokone jakelee lämmintä ilmaa äänettömästi ympäri taloa. Ylläkerrassa kaikissa kolmessa makuuhuoneessa on 30db:n äänieristysovi. Voin rehellisesti sanoa, että en ole pitkään aikaan nukkunut niin hyvin ja sikeästi kun nykyään nukun. Vaikka osa perheestä herää hiukan minua aikaisemmin en tiedä heidän tekemisistään yhtään mitää! :)

Ensimmäisellä viikolla oli aina välillä hiukan epätodellinen olo, kun sitä ihmetteli, että voiko tämä olla totta? Onneksi se on nyt totta!

Keittiöstä löytyy tällä hetkellä ainoa hiukan negatiivinen asia. Osaatko arvata, liityyy yllä olevaan kuvaan?

Emme ole pettyneitä Stalan komposiittialtaaseen. Sen hyvät tai huonot puolet taitavat esiintyä vasta vuosien päästä. Mutta Oraksen hana! Pesukoneen sähköinen venttiili on kätevä ja toimii hyvin, mutta hanan vesisuihku. Ellei hanaa laita hvyin pienelle tulee vesi kovalla paineella ja jos vaikka peset käsiä vettä roiskuu paljon ympäri ämpäri. Ovatko muut kokeneet samaa? Meinaan Orakselle soittaa ja kysyä voiko asialle tehdä jotain....AIka monta Orasta ja muuta merkkiä on tullut vuosikymmenet käytettyä, mutta en muista vastaavaa. Hanat muualla talossa toimivat normaalisti.

HTH:n keitiöön otimme paljon 80 cm leveitä laatikkoja ja ne ovat aivan huippuja! Esim. alla olevassa kuvassa näkyy kuinka paljon veitsillä ja muilla työkaluilla on tilaa. Eli muistakaa ottaa omaan keittiöönne paljon leveitä laatikostoja, ne ovat käteviä!

Eli tähän mennessä kaikki näyttää toimivan oikein hvyin, saas nähdä miten tilanne muuttuu, kun otamme alakerran käyttöön. Tämä tapahtuu toivottavasti kuukauden sisällä.


Samanlaiset artikkelit

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
keskiviikko, 24 heinäkuu 2024