Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
Fontin koko: +
lukuaika 1 minuuttia (174 sanaa)

Jo hiukan kokeneempi laatoittaja

Jo hiukan kokeneempi laatoittaja

Kirjoittelin aikaisemmin kuvien kera ensimmäisen seinän laatoittamisesta. Se onnistui mielestäni oikein hyvin ja seuraavana oli vuorossa yläkerran kylpyhuoneen suihkuosa eli yhteensä 4 seinää. Vaikeuskerroin oli paljon suurempi, koska kuvassa näkyvät kiinteät hyllyt teetätti aika paljon lisätyötä ja niiden väsäämiseen meni saman verran aikaan kuin muihin seiniin yhteensä. Ennen niitä homma sujui kuin tanssa ja ajattelin mainostaa itseäni mestarina, mutta mieli muuttui päivän aikana.

Laatoitus tehtiin samalla valkealla 10*30 laatalla kuin alhaalla ja mielestämme tiililadonta on yksinkertaiselle laatalle paras vaihtoehto. Kulmia tehdessä osasin arvostaa hyviä työkaluja. Timanttileikkuri ja RTV:stä haettu kunnon laattaleikkuri helpotti hommaa paljon. Hyllyt tehtiin tehostelaatasta ja vasta ylempää hyllyä tehdessä insinöörillä välähti. Ruskeat laatat ovat matossa 4 laatan nipussa, mutta voihan ne leikata siitä irti ja sitä kautta saada kasvatettua muuten pientä saumaväliä. Kulmiin mietin pitkää erillistä metallilistaa, mutta sen leikkaaminen jiiriin ja siististi saattaisi olla minun taidoille liikaa, siksi muotoilen reunat saumaslaastilla. Uskon, että lopputuloksesta tulee oikein hyvä.

Seuraavaksi HTH-keittiön kimppuun, koska Tulikiven tasot tulevat ensi viikolla ja haluaisin, että ne voitaisiin heti nostaa paikoilleen. Niiden jälkeen takaisin laattojen saumaukseen ja katon tekoon.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Voit kommentoida, jos haluat.
Oletko jo rekisteröitynyt? Kirjaudu tästä
Vieras
05.02.2023