Keravan passiivitalo

Tarinoita passiivitalon elämästä...
1 minute reading time (146 sanaa)

Seinien eristäminen

Seinien eristäminen

Mielestäni betonirakentamisen yksi monista hyvistä puolista on yksinkertaisuus. Meillä 120mm betoseinän ulkopuolelle kiinnitetään 250mm EPS eristettä. Tarkalleen ottaen Styroplastin Optima Grafiittieristettä. Eristelevy on siis 250mm paksu, jota kenelläkään ei ole varastossa, mutta tehtaat pystyvät sitä helposti tekemään, vaikka rautakaupat eivät asiaa ikinä muista mainita. On huomattavasti paljon helpompaa kiinnitää yksi levy kuin 2-3 levyä seinään eli muistakaa vaatia rautakauppaa tilamaan haluamanne paksuinen levy, koska tehtaan mukaan noin metriin asti on mahdollista levyn paksuus kasvattaa. Kuvassa näkyy, että 250mm on aika jööti levy.

EPS eristeen ja betonin vesihöyrynläpäisevyys on keskenään samaa luokkaa ja siksi 250mm paksu eriste ei tuota kosteusteknisiä ongelmia. Molemmat materiaalit kestävät myös hyvin vettä.

Edellisessä lammitalossamme oli perinteistä valkoista EPS eristettä 170mm ja torppa oli lämmin, joten luulisi uudessa talossa tarkenevan. Uuden grafiittilevyn pitäisi olla noin 20% eristävämpi kuin vanha valkoinen levy.

Hiukan aiheeseen liittyvä mielenkiintoinen juttu oli viikonlopun hesarissa. Kannattaa lukea...

http://www.hs.fi/sunnuntai/a1453441238265

 

 
Ikkunoiden valinnan vaikeus...
Katto, katto ja vielä kerran katto

Samanlaiset artikkelit

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.keravanpassiivitalo.fi/